Monday 10 November 2014

Sevilla




Nocujeme v sevillskej obytnej štvrti Triana pripomínajúcu skôr Petržalku. Z bytu Pablových rodičov je výborný výhľad na okolité paneláky. 
 
Pablo často spomínal na divoké študentské časy strávené v tomto meste, v tomto byte. Zažil asi tu asi najväčší botellón vo svojom živote, keď spolu pri rieke Guadalquivir popíjali alkohol desaťtisíce ľudí.

Aj teraz je naším neviditeľným sprievodcom. Každú chvíľu posiela sms, ktoré krčmy na okolí určite musíme vidieť a čo si v nich treba objednať. Pretože krčma = pre Pabla kultúra.
Pred obytným blokom to o desiatej večer začína žiť. Aj stmievať sa tu začína akosi neskôr. Po širokej pešej zóne sa špazírujú starí, mladí, deti aj postihnutí. Všetci spolu, bok po boku. 

Cerveceria Triana- V prvej pivárni ochutnávame miestnu špecialitu Camarones & Manzanilla. Cítime sa ako domáci štamgasti, ktorí si po namáhavom dni doprajú vytúženú pochúťku. Len mňa tie čudné Camarones šteklia svojimi dlhými fúzmi na podnebí a andalúzske Sherry Manzanilla sa mi zdá príliš sladké. 

Cerveceria de la Grande- ďalšie „kultúrne centrum“, kde človek k pivu dostane tapas v podobe obrovských kreviet. Všetci sa nimi nadžgávajú a servítky hádžu na zem na znak toho, že im chutí. 

Cerveceria Santa Lucia- za barom sa poľahky ako víla zvŕta obézny čašník. Je po polnoci a on ešte stále obsluhuje ľudí všetkých vekových kategórií. Štvrť Triana je autentická, ľudská a dýcha andalúzskou kultúrou.  Oveľa viac ako zakonzervované pamätihodnosti, ktoré dennodenne oblietavajú tisícky turistov. 

(24.-26. 06.)

Múzeum Flamenca, Sevilla:


No comments:

Post a Comment