Monday, 27 April 2015

Puerto de la Cruz



Posledný večer jeme na terase ovocie v tvare hviezd- caramboles. Načúvame ruchu mesta: štrnganiu príborov, hre na gitare, brechotu psov a ľudskej vrave. Len nebo je nehybné a pokojné.

Aj v penzióne Los Geranios už vládne ticho. Jeho majitelia pozerajú večerné správy. Na pozadí diania zostáva stále v strehu ozrutný vulkán Pico del Teide. 

V deň odchodu ešte treba kúpiť  papas arrugadas a sušené omáčky mojo rojo i mojo verde. Tie sa dajú rýchlo pripraviť aj doma. Domáca mi pri rozlúčke ešte ukazuje hliníkový hrniec s vykondenzovanou morskou soľou. V ňom už od nepamäti pripravuje papas arrugadas- slané zemiaky uvarené s kožou. 

Na záver od nej dostanem cenné tipy: Papas arrugadas treba zaliať vodou len do polky, pridať za hrsť morskej soli a hrniec prikryť servítkou. Povariť ich 20 minút na miernom ohni bez miešania!

Lúčime sa s mestom nástenných malieb murals, s mestom pestrej architektúry ale aj s mestom turistov, v ktorom sa domáce obyvateľstvo pomaly ocitá v menšine. 








No comments:

Post a Comment